Termenul de vămuire a maşinilor cu o reducere de 70%, prelungit cu 3 luni

Guvernul Republicii Moldova a solicitat prelungirea termenului de vămuire a automobilelor cu o reducere de 70% pentru încă trei luni de zile. Decizia Guvernului vine după ce în ultimele zile tot mai multe persoane au beneficiat de aceste reduceri, Serviciul Vamal activând la maxim.

Amenzile rutiere vor putea fi achitate direct politistului

Soferii vor avea posibilitatea sa achite amenzile pe loc agentului de patrulare. In urmatoarea sedinta a Guvernului va fi examinata o astfel de hotarire.

Acest document prevede o completare a formularului cu un document cu regim special al MAI, adica chitanta de incasarea a contraventiei. O sa fie completata si instructiunea ce prevede evidenta, utilizarea si pastrarea formularelor...

Parlamentul a modificat amenzile din Codul Contraventional!

Astazi in Parlament s-a aprobat listele cu noile modificare in Codul Contraventional. Majoritatea articolelor au suferit modificari. Pe linga modificarea legilor si amenzilor sa marit si unitatea conventionala ca si cel Penal o sa creaca de la 20 la 50 lei din momentul publicarii in onitorul Oficial. Iata lista cu noile prevederi: vezi tabelul cu noile amenzi

Unitatea conventionala a crescut de la 20 lei la 50 de lei

De astazi unitatea conventionala (u.c.) sa majorat de la 20 la 50 lei (1% din salariul mediu pe economie) pentru amenzile din CODUL PENAL sa nu fie inteles gresit soferii nu o sa sufere pentru ca u.c. din codul administrativ a ramas in vigoare la 20 lei pentru u.c..