Amenzile rutiere vor putea fi achitate direct politistului

Soferii vor avea posibilitatea sa achite amenzile pe loc agentului de patrulare. In urmatoarea sedinta a Guvernului va fi examinata o astfel de hotarire.

Acest document prevede o completare a formularului cu un document cu regim special al MAI, adica chitanta de incasarea a contraventiei. O sa fie completata si instructiunea ce prevede evidenta, utilizarea si pastrarea formularelor.

Chitanta de achtare va fi eliberata de agent doar daca soferul o sa-si recunoasca vina si accepta sa plateasca amenda. Minorii nu o sa poata insa sa o achite. Chitanta va fi intocmita in 2 exemplare una pentru sofer iar alta ramane la politist. Plata va fi efectuata fara masina de casa, desi ar fi de dorit sa fie neaparat un aparataj special pentru a elimina factorul coruptiei.

Proiectul are menirea pregatirii cadrului juridic pentru incasarile pe loc a contraventiilor. Asfel sa fie economisit si simplificat modul de achitare a amendei, in special pentru soferii care sunt in tranzit si nu sunt la curent cu metodele de achitare sau soferii grabiti.